Close

April 1, 2020

4 grunde til at du bør vaske dine øjnevipper extensions

Øjnevipper rense
  • De vil holde længere.

Du har lige fået lavet dine øjnevipper extensions og din kosmetolog har fortalt dig at du ikke må vaske dem i 24 timer. Så tænker du måske at det er bedst hvis du slet ikke gør dem våde. Forkert!

Det er rigtigt at øjnevipper extensions skal holdes så tørre som muligt det første døgn efter påføring, men når først det er overstået, så er de nærmest vandtætte. Der er flere basale ting du skal undgå når du har eyelash extensions, men vand er ikke en af dem, heldigvis.

  • Døde hudceller.

Ikke ligefrem nogen rar tanke, men døde hudceller kan lægge sig på øjenlågene og forårsage kløe og inflammation hvis du ikke vasker dine eyelash extensions og øjenlåg. Dette kaldes blefaritis, der virker til at være et almindeligt problem blandt dem der ikke har god hygiejne omkring deres øjenlåg.

Blefaritis er ikke en farlig tilstand men kan være ret ubehagelig og kan gøre dine øjne røde, ømme og kløende, og derfor vil du ofte røre ved dine vipper og pille ved dem, primært når du sover og uden at du lægger mærke til det. Vipperne vil begynde at falde af og du vil begynde at tænke over hvad du har gjort forkert. Du kan måske tro at blefaritis er en allergisk reaktion, men når først du begynder at rense dit øjenområde ordentligt, så vil du have det langt bedre og dine vipper vil holde i længere tid.

Hvis du tror at du har blefaritis, så er det vigtigt at du først fjerner risikoen for en allergisk reaktion til limen. Søg lægehjælp og vejledning.

  • Olier.

Din hud producerer en masse olier som er skadelige for det klæbende middel hvis du ikke vasker dine extensions ordentligt. Husk at hvad end du har på øjenlågene og når øjet, vil ende i dine extensions. Som du måske allerede ved, så er olie fjende nummer ét af limen der bruges til påføring af vipperne. Hvis du ikke vasker dine vipper og øjenlåg, så vil olien forblive der, bygge sig op og ødelægge båndet mellem den naturlige vippe og extensions. Jo mindre olie du får på dine extensions, jo længere vil de holde.

  • Make-up.

Hvis du nogensinde har brugt make-up med extensions, så vil du bemærke hvor svært, ja, næsten umuligt det er at fjerne alle make-up rester. Du har måske prøvet det en eller to gange, men du er bange for at ødelægge dine extensions i stedet for at rengøre dem ordentligt, så du giver op. Du renser bare med lidt vand og alt der måtte være tilbage, bliver siddende. For at være ærlig, så kan dette være en katastrofe for dine vippers levetid.

Først og fremmest, så indeholder make-up olie og en masse andre fugtende midler som vi allerede har nævnt ikke er så gode for limen.

Dernæst, så bindes alle make-up resterne sig med talget som dine øjenlåg producerer. Derudover er der også støv, bakterier og mulige irritationer hvis du fortsætter med ikke at vaske dine vipper.

For det tredje, så falder dine øjnevipper extensions ikke blot af hurtigt, men bakterier bygger sig også op på dine øjne. Er det virkelig det værd? Det er dine øjne!

Heldigvis er der en metode til at fjerne make-up helt og grundigt, så dine vipper og øjne ikke blot er rene, men dine extensions bliver siddende. Fortsæt med at læse for at finde ud af hvordan.

Sådan her rengør du dine eyelash extensions ordentligt:

Der er to muligheder: kun bruge vand eller vippe-shampoo.

Den første mulighed er for dem der aldrig bruger make-up; ikke har fedtet hud; ikke har problemer med følelsen om deres øjne og vipper, og ikke bruger eyelash extensions i lange perioder. Det betyder at de kun får lavet et nyt sæt vipper en gang i mellem uden at få hyppige refills bagefter.

Den anden mulighed er dog vippeshampoo, som foretrækkes af flere årsager.

Vippe-shampoo/cleanser eller renseskum er en god måde for alle dem der er vilde med lash extensions til at vedligeholde en god sundhed i vipperne og fastholdelse. Det kommer som en renseskum der er designet til at opfordre effektiv hygiejne i vipperne og øjenlåget ved at fjerne talg og olier, make-up rester, støv, bakterier og potentielle irriterende elementer. Det er en mild, fugtende formel med ALOE der hjælper med at forlænge levetiden på eyelash extensions ved at holde øjenområdet rent, fugtet og oliefrit.

En stor fordel er, at den kan bruges DAGLIGT: rensemiddel til øjnevipper extensions, øjenmake-up fjerner og ansigtsvask hjælper dig med at vedligeholde din skønhed.

Hvordan bruger man øjnevipper extensions shampoo:

  1. Påfør en god mængde skum på en rensebørste (designet specielt til eyelash extensions, spørg din kosmetolog) eller rene finger. Vi anbefaler at bruge børsten da den har en stærk men blid børste der går ind mellem de naturlige vipper/extensions, fjerner al snavs og fedte der kan ødelægge fastholdelsen.
  2. Luk øjnene og påfør forsigtigt produktet til roden af dine extensions og vask fra bunden til toppen i retningen af vipperne, over øjenlåget og på vippekanten i omkring 1-2 minutter.
  3. Rens blidt med vand indtil skummet fjernes (plask ikke med vand).
  4. Børst dem indtil de er adskilte. Undgå t tørre med håndklæder eller tekstil lavet af bomuld. Ingen hårtørrere!

Stop med at være bange for at rengøre dine øjnevipper extensions! Lær at respektere mine øjenvipper og dine øjne. Begynd at rense dem hyppigt og du vil se fordelene ved det. Rene vipper = Glade vipper = Længere levetid af vipperne.

Hvis du har nogen spørgsmål, så er du velkommen til at spørge os om alt eller du kan booke en gratis konsultation online ved at bruge “Book online”-knappen.


Læs mere om eyelash extensions / øjnevipper extensions her

øjnevipper extensions shampoo

Leave a Reply