Close

September 26, 2020

Hvad er blefaritis og hvordan kan det påvirke dine eyelash extensions?

blepharitis


Du har blefaritis hvis du oplever ENHVER af de følgende symptomer:

* inflammation af øjenlåget

* røde, hævede tørre eller brændende øjenlåg

* flager eller fedtede partikler omgiver rødderne på dine øjenvipper

Hvordan føles det?

 • Det føles som om du har noget i øjet
 • Skorper på øjenvipperne når du vågner om morgenen
 • Brændende fornemmelse i øjenområdet
 • Større lyssensitivitet
 • Tørre øjne
 • Røde øjne
 • Øjne der løber i vand
 • Sløret syn

Blefaritis kan forårsages af følgende:

 • For mange bakterier (på grund af dårlig hygiejne, men ikke nødvendigvis)
 • Tilstoppede talgkirtler på øjenlågene
 • Virusinfektion
 • Allergier
 • Hudsygdomme såsom dermatitis og eksem
 • Vippemider
 • Hormonproblemer

Det er meget almindeligt, især blandt folk der har fedtet hud og skæl, men ikke eksklusivt. Blefaritis opstår når små talgkirtler ved rødderne af vipperne bliver tilstoppede og forårsager hver af de førnævnte symptomer.

Alle har en form for bakterier på deres hud, så dette burde ikke være en overraskelse for nogen. Visse mennesker har dog flere bakterier på deres øjenlåg og ved rødderne af deres øjenvipper end andre. Det kan desværre forårsage skæl-flager til at samle sig. På den anden side, oplever andre folk problemer med talgkirtlerne på deres øjenlåg, som også fører til blefaritis.

Sådan bekæmper du blefaritis:

1. Hud- og øjenhygiejne

Det er meget vigtigt at holde dine øjenlåg, hår og hud ren. Det holder ikke blot dine blefaritis-symptomer under kontrol, men bevarer også sundheden i dine vipper. Vask forsigtigt og grundigt dine eyelash extensions hver dag med babyshampoo og en rensende børste (hvis du ikke har eyelash extensions), og hvis du har – så brug en vippeshampoo og en rensende børste. Det er også en god idé at vaske dit hår, hovedbund og øjenbryn med en antibakteriel shampoo.

2. Øjendråber

Kunstige tårer eller steroide øjendråber kan reducere rødme, hævelser og tørre øjne. Din øjenlåge kan give dig recept på antibiotiske øjendråber for et hurtigere resultat.

3. Antibiotika

Hvis din blefaritis er slem, kan din øjenlåge ordinere en antibiotisk behandling til dine øjne; ved forsigtigt at bruge en vatpind, så kan du påføre behandlingen på rødderne af dine øjenvipper. Man kan også indtage antibiotika oralt.

Hvor længe går der før blefaritis forsvinder?

Hvis du har prøvet at rense området ordentligt i flere dage og det ikke virker, så kan du få ordineret antibiotisk behandling, øjendråber eller cremer (se ovenstående). Du skal højst sandsynligt bruge medicinen mellem fire og seks uger.

Kan jeg bruge mascara hvis jeg har det?

Et hyppigt stillet spørgsmål omkring denne sygdom er om man stadig kan bruge make-up? Det er helt sikkkert en god idé at stoppe med at bruge make-up mens blefaritissen stadig er aktiv. Make-up vil komme i vejen for øjenlågets generelle hygiejne og sløve behandlingen ned.

Hvordan forebygger man blefaritis?

Blefaritis og eyelash extensions.

En almindelig misforståelse når du har eyelash extensions og samtidig begynder at opleve blefaritis-symptomer er, at skyde skylden på din vippeartist. Du får blefaritis-symptomer fordi du stoppede med at vaske dine øjenlåg og/eller vipper inklusive vippekanten. Du får ikke blefaritis bare fordi du har eyelash extensions. Det er dit ansvar at lære mere om det her så du ikke blot kan beskytte din investering men også passer på dig selv.

Her hos Lash Clinic Copenhagen inspicerer vi altid vores kunders tilstand (deres øjenlåg, vippekant og vipper) hver gang de kommer tilbage for en refill. Din vippeartist tjekker for tegn på blefaritis, såsom bakterier, mider, overskydende olie, rødmen, tørhed osv.

Hvis der er tegn på blefaritis, så vil vippestylisten først rense dit øjenområde ved at bruge en vipperenser med børste, så en grundig scrub af øjenlåget og vippekanten udføres og alle bakterier, mider eller make-up rester fjernes helt. Hvis vippeartisten ikke kan fjerne alt fra øjnene, vil de fjerne de tilbageværende eyelash extensions, rense øjenområdet i dybden og så kan et nyt sæt af lash extensions påføres. Herefter skal du omhyggeligt følge plejeinstruktionerne som ganske enkelt handler om: Vær ikke doven når det gælder vask af dine øjenlåg!

Læse mere om:

Single eyelash extensions

Hybrid eyelash extensions

Volume eyelash extesions

Mega volume eyelash extesions

Leave a Reply