Close

June 9, 2020

Sådan renser du dine vippe extensions ordentligt

øjenvipper udvidelser

Den vigtigste del af din rutine efter du har fået lavet vippe extensions, er at rense dem. Vask af dine extensions er nummer ét på listen over de vaner du bør indfør. På samme måde som når du står op om morgenen og børster tænder (nu kan du så også børste dine vipper).

Hvornår er det bedst at vaske mine vippe extensions?

Det er generelt bedst at gøre det om aftenen inden du ska li seng. Efter en lang dag ude, så har dine extensions indsamlet en masse snavs fra luften, især støv. Vask om aftenen vil sørge for at du kan sove med ren hud og rene vipper.

Hvis du bruger det meste af tiden hjemme, kan du vælge at vaske dine vippe extensions enten om morgenen eller om aftenen. Det er ligegyldigt, så længe at du gør det en gang om dagen.

Hvis din hud har tendens til at producer en masse olie om natten eller dine øjne løber når du sover, så er det nok bedst at vaske dem om morgenen. Hvis du er i tvivl, så spørg en professional vippestylist til råds.

Hvilket produkt skal jeg bruge for at rense mine vippe extensions?

Produktet du bruger til at vaske dine vipper skal være særligt lavet til formålet. Du kan ikke bruge nogen erstatninger. Babyshampoo er forbudt. Babyshampoo er ikke lavet til dine vipper og bør ikke bruges i stedet for vippeshampoo.

Du kan bruge vand HVIS vippe extensions kun er en sporadisk behandling for dig. Men det er meget vigtigt at holde dem rene mens du har dem på. Læs mere om årsager til HVORFOR du bør vaske dine vippe extensions dagligt

vipper rense

Hvad er vippeshampoo?

Vippeshampoo er et produkt der er lavet til at rense vippe extensions. Det er lavet til at fremme effektiv hygiejne i vipper og på øjenlågene ved at fjerne talg, olier og potentielle irritationer. Den har en mild fugtende formel med ALOE der hjælper med at forlænge vippernes levetid ved at holde øjenområdet rent, fugtet og oliefrit. Aloe er en naturlig antibakteriel rens og der er ingen tilsætningsstoffer, så dette produkt er et must-have hvis du har sensitiv hud. Derudover er der ingen parabener, sulfater, kemi eller parfume. Produktet er ikke testet på dyr. Formlen er vandbaseret og derfor sikker for dine øjne og vipper.

Vippeshampoo kan bruges hver dag som:

*Rens til vippe extensions

*Make-up fjerner til øjnene

*Ansigtsvask

vippe shampoo

Top 5 grunde til at du IKKE skal vaske dine vippe extensions med babyshampoo

Det er en gammel myte at babyshampoo er sikkert for dine øjenvipper. Efter grundig research, har vi opdaget at brugen af babyshampoo ikke blot forkorter vippernes levetid, men kan også skabe mere overfølsomhed.

baby shampoo vipper

Her er vores top 5 årsager til hvorfor du ikke skla rengøre dine vippe extensions med babyshampoo.

  1. Det er IKKE lavet til at passe til vask af øjenområdet

Babyshampoo er ikke testet af øjenlæger. “Tårefri” betyder ikke at den er sikker for øjnene. Dette “tårefri” marketingtrick betyder at der er dulmende agenter i shampoo der blokerer følelser af irritation. Babyshampoo er IKKE specifikt testet til brug i og om øjenområdet. Det indeholder ingredienser der irriterer øjet og kan give allergiske reaktioner. Visse undersøgelser peger på at babyshampoo kan virke som en pro-inflammatorisk sæbe der skaber en reaktion kaldet ”forsæbning”.

Vi kan ikke understrege nok hvor vigtigt det er at bruge vipperens der ikke blot bekæmper bakterievækst men også forhindrer at snavs samler sig. Det er trods alt en af de primære årsager til at vi vasker vores vipper. Ved at holde dem sunde, kan man forebygge infektioner, såsom øjenlågsbetændelse. Der var debat i USA tilbage i 2015 om hvorvidt en af ingredienserne i babyshampoo – Quanernium 15 – blev fjernet fra produktet. Quanernium 15 var en ingrediens der, for at dræbe bakterier, skal producere formaldehyd. Når du bruger babyshampoo, gør du faktisk huden mere tør hver gang og så er du ved at gøre øjnene modtagelige overfor mider og øjenlågsbetændelse. Husk på, at den udtørrende effekt fra babyshampoo forøger chancen for bakterier og infektion.

  • Det indeholder GLYKOL og giftige konserveringsstoffer

Der er flere former for glycol i babyshampoo, kendt som PEGs, og de er både usunde og nedbryder klæbemidlet i dine extensions. Undersøgelser viser at PEGs ikke skal bruges på følsom hud. Konserveringsstoffer såsom natriumbenzoat og ethylhexylglycerin anses for at være meget irriterende for øjne, hud og lunger. Ifølge National Library of Medicine, så er ethylhexlglycerin klassificeret som giftig ved brug på og omkring mundområdet. Så hvis noget skader dine læber, hvorfor så putte det på øjnene?

  • Det indeholder DUFTSTOFFER eller PARFUME

Duftstoffer er defineret som en blanding af kemikalier der giver hver parfume sin særlige duft. Duftstoffer er også kendt for at udløse allergiske reaktioner på huden, såsom udslæt, rødmen og irritation, for ikke at nævne øget risiko for dermatitis og åndedrætsbesvær. EWG.ORG har endda vurderet duftstoffer til at være yderst giftige.

  • Dine vipper vil ikke holde lige så længe som hvis du bruger en ordentlig vipperens

Det er et velkendt faktum at olie og glykol er ødelæggende for vippelim. Det der også ødelægger dine vippers holdbarhed, er bakterier. Tør hud er perfekt for bakterier. Derfor giver det god menning at undgå ingredienser der dehydrerer og sæber såsom babyshampoo, ikke? Brug af en ordentlig vippeshampoo vil hjælpe med at forbedre dine vippers levetid betydeligt.

Alt i alt, så kan babyshampoo virke til at være mild mod øjnene men det er IKKE lavet til at komme i kontakt med eller omkring øjet. Det er lavet til brug på HÅR, ikke øjenvipper.

Overdreven brug kan forårsage tørhed på dine øjenlåg og hud omm øjet. Vippemider og demodex kolonier vil samle sig på dine tørre hudceller, hvilket vil yderligere forøge risikoen for at få øjenlågsbetændelse. Ad!

Brug af babyshampoo som en vipperenser er en forældet praksis da vippeindustrien havde begrænset viden om vippesundhed og vedligeholdelse. Så næste gang du besøger din vippestylist, så spørg efter en anbefalet vipperens og hvad der er bedst for dine vipper.

Læs mere om:

Single eyelash extensions

Volume eyelash extensions

Hybrid eyelash extensions

Mega volume eyelash extensions

Leave a Reply