Close

January 4, 2020

Vipper extensions – 14 ting, du skal vide før man får dem

Skønhedsindustrien tilbyder disse dage en bred vifte af forskellige teknikker til at fremhæve dit make-uplook. Lige fra den gode, gamle metode til at påføre mascara, eller eyeliner, til den vildere måde at lime et par falske vipper til dine øjenlåg. Dog er der en mere effektiv, flottere og tidsbesparende mulighed: eyelash extensions.

Vi ved at information på internettet kan være forvirrende eller overvældende for en person der aldrig har prøvet eyelash extensions før, så derfor spurgte vi en af de bedste vippe-artister, Angelina Popova hos Lash Clinic Copenhagen, om alt du bør vide før du beslutter dig at få eyelash extensions. Her er hvad hun sagde.

Hvad er eyelash extensions?

Eyelash extensions bruges til at få dine naturlige vipper til at se længere, tykkere, mere krøllede og fyldigere. De kaldes for semi-permanente og kan laves af flere materialer, såsom menneskehår, hestehår, mink (falsk mink) og syntetiske hår. De placeres et hår ad gangen til dine naturlige vipper ved at bruge en klistrende, ikke-irriterende lim, uden at røre ved din hud.

Det skal også siges at eyelash extensions ikke er falske vipper. Falske vipper, der også kaldes for falsies eller vippestrimler, limes til huden. Falske vipper skal fjernes efter hver gang, fordi de ikke kan bæres når de bader, sover eller bruger andre aktiviteter såsom svømning, dykning eller spa. Falske vipper er også færdiglavede og kan ikke tilpasses til din individuelle øjenform.

Typer:

Generelt set er der to typer af eyelash extensions: klassiske og flade. Vi anbefaler helt sikkert at bruge de flade, da de er 50-75% lettere end de klassiske og de bindes bedre til den naturlige vippe, og dermed holder de i længere tid.

vipper

Tykkelse

Både klassiske og flade eyelash extensions kommer i forskellige tykkelser, fra 0.03mm i diameter, ehlt op til 0.25mm. Selvfølgelig skal alt over 0.15mm overvejes sammen med vippeteknikeren, da disse tykke vipper kan give for meget vægt til de naturlige og får dem til at falde sammen (læs mere om mulige skader senere i artiklen).

Krøl

Hvad angår krøl, så er der masser af variation og nogle gange kan det være forvirrende at vælge for kunden: B, C, CC, D, DD, J, L, LC, LD, M. Ingen bekymringer! Din vippetekniker bør være den der beslutter hvilken type krøl der vil passe bedst til dine øjne.

Længde

Længden varierer fra 0.06mm til 0.17mm og endda mere. Vi anbefaler kun at gå 3 mm længere end længden af klientens naturlige vippe. Hvis klienten stadig insisterer på at sætte længere vipper på, så bør de extensions være flade – vi har allerede nævnt hvorfor de er mere sikre end de klassiske.

Hvis vippeteknikeren er erfaren og vil give en skræddersyet påføring for deres kunde, så kan krøl og længder blandes for at fremhæve øjenformen når det er nødvendigt.

Hvad angår påføringsmetoder, er der tre typer af eyelash extensions der kendes indtil videre: single, volumen og hybrid.

Single extensions

Single betyder 1:1 ratio, en forlængelse påsættes til en naturlig vippe. Denne metode er bedst til hverdagsbrug da det kan give dig et naturligt look. Med denne stil, kan du ikke have flere extensions end antallet af dine naturlige vipper. Single eyelash extensions anbefales ikke til kvinder der ønsker et mere dramatisk og tungt look. Her kommer den russiske volumen.

Volumen extensions

Volumen er mere end én forlængelse der sættes på en naturlig vippe. Lad os sige at volumen er alt mellem 2D (to forlængelser per naturlig vippe) og 10D (ti forlængelser per naturlig vippe). Denne metode er også kendt som russisk volumen, da det kommer fra Rusland og Ukraine. Vippeteknikeren laver en håndlavet vifte, primært fra 3,4 eller 5 forlængelser og sætter hver vifte på hver af dine naturlige vipper.

eyelash extensions

Hybrid extensions

Hybrid-stilen er en blanding af single vipper og volumen vipper. Det er smart når det ønskede look er et sted mellem single og russisk volumen – lidt fyldigere end single og lidt mindre dramatisk end volumen.

eyelash extensions

Hvordan beslutter du dig for hvilken stil der er bedst til dig?

Vælg single hvis:

 • du ønsker et naturligt look
 • du har masser af naturlige vipper
 • det skal ligne at du bruger mascara

Vælg volumen hvis:

 • du har få naturlige vipper
 • dine naturlige vipper er blevet skadet eller du har nogle bare pletter (du kan også vælge hybrid her)
 • du kan lide tunge og fluffy vipper, altså et mere dramatisk look

Uanset hvad klienten vælger efter de er blevet rådgivet af deres vippetekniker, så er det ultimative resultat at levere det ønskede look uden at forårsage skader til de naturlige vipper.

Kan eyelash extensions skade dine naturlige vipper?

Lad os sige det sådan: extensions alene kan ikke skade dine naturlige vipper MEN forkert påføring kan. Forkert påføring kan betyde:

 • brug af for meget lim
eyelash extensions
 • fejl i adskillelse – når to eller flere af dine naturlige vipper limes sammen i stedet for at adskille dem
 • man ikke venter på at limen tørrer helt – som resultat vil der være såkaldte “klistrede” extensions eller klumper
 • brug af produkter i dårlig kvalitet, såsom dårlige extensions eller lim der indeholder formaldehyd eller andre ingredienser der irriterer øjet
 • travlhed – hvis en vippetekniker skynder sig under påføring af vipperne, vil der altid være uheldige konsekvenser (det er derfor at et nyt sæt kan tage mellem 1 og 3 timer)
 • brug af for tunge extensions – valg af den rette type eyelash extensions bør altid være baseret på typen af naturlige vipper og deres nuværende tilstand

Enhver af de førnævnte dårlige påføringer kan forårsage hævelser, irritation, rødmen, tunge øjenlåg (vipper der hænger ned) og vil til sidst forårsage tab af vipper og måske sparsom genvækst.

Okay, vi har måske skræmt dig en smule når det gælder følgevirkningerne af dårlige vippeføring, men det er vigtigt at huske at det er DIT JOB at vælge din vippesalon og/eller vippetekniker ansvarligt.

Hvordan vælger man sin vippesalon/tekniker

Vi er for nyligt stødt på en artikel fra en vippesalon i USA (Posh Lash and Beauty) der nævnte at valget af den rette vippetekniker er under lige så meget ansvar som at vælge en tatovør eller plastikkirurg. Vi kunne ikke være mere enige. Vippepåsætning er en lang, monoton og udmattende proces. Det kræver en stor mængde koncentration sammen med den rette træning og øvelse bagefter. Vippeindustrien siger endda at det er en omhyggelig færdighed der kun kan opnås efter flere års øvelse.

Når et så er sagt, så bør du også vide lidt om de potentielle og ukendte risici hvis du går til et hjemmebaseret studio. De seneste par år har der været en stor stigning i antallet af nycertificerede vippeteknikere. Når man prøver at placere sig selv hutrigt på markedet, laver de fleste deres hjem om til et vippestudie hvor de kan øve sig i at lave vipper med minimale omkostninger, inklusiv at gå udenom loven.

Når det så er sagt, kan vi godt forstå hvis denne artikel giver lidt bagslag, men vi er bekymrede over det høje antal af skuffede kunder der henvender sig til os for at få hjælp fordi de har været udsat for et mangelfuldt vippearbejde. Forestil dig et fint sæt eyelash extensions, placeret en efter en, adskilt fra hinanden, med den rette mængde lim, og hver extension peger i den rigtige retning. Forestil dig nu det samme sæt, helt filtret og snoet sammen i en underlig, klumpet masse. Piger, det er ikke nogen god teknik for eyelash extensions! Du skal være varsom overfor dine egne vipper, ligesom du passer på dit helbred!

Det virker som om, at det vippeindustrien siger om vippepåsætning, ikke er meget langt fra virkeligheden. Vi vil også gerne tilføje at det kræver TALENT at påføre vipper ordentligt. Det er lige meget hvor mange års erfaring du har, hvis du ikke har talentet. Det eneste spørgsmål der nu mangler er, hvordan man genkender dette talent?

Det er ikke nemt at skjule omdømmet for en salon eller en tekniker. Du skal bare være lidt opfindsom. Først, så få googlet navnet på salonen eller teknikeren. Der skal være en hjemmeside, en google location, kontaktinformation, åbningstiden, og anmeldelser – selvfølgelig. Du kan også søge på Facebook og Instagram. Din primære opgave er at læse alle anmeldelser. En professionel salon eller tekniker bør have masser af disse – og de skal ikke undervurderes. Bemærk også hvem der har skrevet dem.

Er det en ægte person, en reel kunde i salonen, kender de ejeren eller teknikeren? Anmeldelser skal være helt upartiske. Et andet trick du kan bruge, er at skrive til en eller to af kunderne der har lavet anmeldelser og spørg dem personligt om deres oplevelse.

Herefter skal du selv være dommer over hvad du ser. Uanset om det er en hjemmeside eller en side på sociale medier, så skal indlæggene virke professionelle for dig. Hvis du har tvivl om noget, så skriv til os og vi kan rådgive dig.

Og sidst men ikke mindst -priser! For nogle kvinder er det en ret billig månedlig procedure, men for andre kan det være dyrt. Vi har samlet al information om priser for et klassisk nyt sæt af eyelash extensions i København. Her er hvad vi har fundet:

Laveste pris for et klassisk nyt sæt – 300 DKR

Højeste pris for et klassisk nyt sæt – 1 100 DKR

Gennemsnitlig pris: 700 DKR

Vores råd: Baser IKKE kun din beslutning på billige behandling. Der kan være en rigtig god grund til at de er så billige og det har du ikke lyst til at finde ud af på egne vipper. Din sikreste beslutning vil være et sted i midten.

Når først du har fundet din eneste ene vippetekniker, er det bedst kun at gå hos dem. Hvis du går til forskellige steder hele tiden, kan det slide på dine vipper, da enhver vippesalon har forskellige standarder og enhver vippeartist har deres egen teknik, stil, viden og holdninger, så derfor kan du nemt blive forvirret. Husk at du kun leder efter:

 • godt resultat
 • sunde vipper

Hvis din vippeartist kan dække disse tre basale krav, så behøver du ikke at søge videre!

Hvordan bevarer jeg mine extensions efter jeg har fået et nyt sæt?

Undgå at gøre dem våde de første 5-6 timer efter påføring. Dette inkluderer regn, sved, damp, spa, solsenge, osv.

Ingen sauna eller spa i 24 timer efter påføring.

Vask dine vipper hver dag med shampoo eller vand. Få en smule shampoo/vand på fingerspidserne og påfør det forsigtigt til vipperne fra basen af extensions ved at duppe dem. Vask også dine øjenlåg. Sørg for at du vasker vippekanten så bakterier ikke sætter sig fast. Gør øjenområdet vådt nok, og børst herefter dine extensions så de tørrer hurtigere. Tør dem ikke med håndklæder eller føntørrere.

Kig ikke op i brusebadet. Hold dit ansigt/vipper væk fra hårshampoo, balsam, hårmasker, etc.

Ingen fedtede produkter på dem eller nær dem.

Børst dem minimum hver morgen og efter du har vasket dem.

Træk, gnid eller pil ikke i dine vipper. Undgå at røre ved dem, medmindre du vasker dem.

Brug ikke mascara!

Brug ikke en masse make-up, inklusive eyeliner, i nærheden af dine extensions. Hvis du gør, så sørg for at fjerne det helt! Brug en oliefri make-up fjerner med engangsbørste for make-up der ikke er lavet af bomuld. Vat eller bomuld er forbudt, da fibrene vil klistre til dine extensions.

Sov ikke på maven. Prøv at sove på siden eller på ryggen (helst). Du kan også overveje at købe en sovemaske (særligt lavet for extensions) og et pudebetræk af silke.

Hvorfor skal jeg bruge en genopfyldning?

Vi kalder vedligeholdelse af extensions for refill eller genopfyldning. Et nyt sæt eyelash extensions bør vare i mindst 4 uger, eller op til 6-8 uger, afhængig af hvor godt du passer på dem, hvor mange vipper du taber, og den daglige rutine. Hvis du ønsker at holde dem fyldige og pæne hele tiden, så skal du sørge for refills hver 2.-3. Uge. Nogle kunder kan formå at holde deres extensions 50% fyldt og stadig se fine ud på fjerde uge.

Det vigtige her er, at du bliver vejledt af din vippetekniker hvorvidt det er sikkert for dine egne naturlige vipper at gå så længe uden en genopfyldning. Dette er fordi at dine extensions plejer at miste retning over tid og gør dem filtrede og knapt så perfekte. Det kan også ske mens du sover eller hvis du gnider dine øjne. 

En anden ulempe ved ikke at lave din refill til tiden, er din naturlige vækst af vipper. Når dine vipper vokser, så gør de extensions der sidder på dem også. Når vækstprocessen er intens, kan nogle af dine vipper vokse op til 4-5 mm på blot 2 eller 3 uger. Forestil dig nu at dine extensions sidder næsten på kanten af dine naturlige vipper. Dette kaldes for udvoksede extensions. De lægger for meget vægt på naturlige øjenvipper, får vipperne til at bukke ned og trække den naturlige vippe ud for tidligt. Det er derfor at der er behov for refills og at du anbefales at få det gjort hver 2.-3. uge.

Vi håber at denne artikel var nyttig og kan hjælpe dig når du er i tvivl om eyelash extensions. Glem ikke at vi hos Lash Clinic Copenhagen er på en mission for at vejlede dig til dit bedste look, og vi vil gerne give dig en gratis konsultation.

Leave a Reply