Close

October 11, 2020

Hvorfor falder mine øjenvipper hurtigere af på det ene øje end det andet?

øjenvipper

Der er masser af grunde til, at du hurtigere taber vipper på det ene øje sammenlignet med det andet. Vi har samlet en liste her med de mest sandsynlige årsager til, hvorfor du taber dine øjenvipper i den ene side, frem for på begge øjne.

Det er et spørgsmål vi får meget ofte hos kunder der er inde i salonen for at få en genopfyldning; men det skyldes flere årsager og der er mange der oplever det samme.

Du piller ved dine øjenvipper

Det kan både ske bevidst eller ubevidst. Øjenvipper kan føles lidt underlige når de begynder at vokse ud og ikke sidder helt tæt ind til roden. Limen kan føles lidt som mascaraklumper, så det er super fristende at gå i gang med at pille dem af. Mange af vores klienter har gjort det, og det er fint nok. Vi kan ikke alle sammen følge reglerne hele tiden.

Hvis du piller hele tiden og bevidst ved dine øjenvipper med fingrene, så bør du dog vide at olien fra fingerspidserne vil ødelægge limen og få dine vipper til at falde af hurtigere. Selv hvis du bare gnider øjnene når du vågner eller gaber kan få dig til at tabe vipper, og når vi så lægger mærke til det, så kan det allerede være for sent.

øjenvipper med fingrene

Den naturlige cyklus hos vipperne

Alles kroppe er forskellige og hår vokser i forskellige tempo, så det er lidt svært at arbejde mod naturen. Du kan prøve at kigge efter f.eks. vitaminer eller andre produkter der kan få vipperne til at vokse sig stærkere og sundere. Du kan måske også, helt naturligt, have flere vipper på det ene øje end det andet. Visse klienter kan også have arvæv eller andet der kan gøre vipperne forskellige.

Derudover er der så også vippernes naturlige cyklus. Hos nogle mennesker er den hurtig, mens hos andre er den langsommere, og det har betydning for hvor hurtigt dine vipper falder ud. Det kan også variere fra øje til øje. Du kan eventuelt tjekke op på det hos en vippetekniker.

øjenvipper naturlige cyklus

Søvn

Søvn er altafgørende for vores sundhed, men det er også her hvor vi ikke helt har kontrol over de bevægelser vi laver om natten. Det betyder altså, at vores øjenvipper kan blive ødelagte hvis vi f.eks. sover på maven eller på siden, for så gnider vores vipper mod hovedpuden.

Derudover er der mange der har en yndlingsside at sove på, så man risikerer dermed at belaste vipperne i den side mere, hvilket gør at flere falder ud. Faktisk så kan selv en massage være et problem, da du kan klemme vipperne.

Så hvad er løsningen? Det mest oplagte er, at du vænner dig til at sove på ryggen. Det kan tage en del tilvænning, men kan afhjælpe problemet en del. Den anden løsning kan være, at du investerer i nyt pudebetræk. Ofte er det materialet af betrækket der gør, at vores øjenvipper falder ud. Især bomuld og andre lidt ’grove’ materialer, kan ødelægge dine vipper. Hvis du bruger en silke- eller satinpude, så vil vipperne glide henover stoffet uden at blive trukket ud. Derudover kan disse pudebetræk også hjælpe på dit hår, så det er flere fordele du får hvis du køber det!

Søvn

Forkert ansigtsrens

Dette dækker over flere ting – du kan vaske ansigtet for meget og for ofte, du kan bruge en ansigtsrens der er for hård, og så kan det være at du bruger en hård scrub eller eksfolierer alt for meget, hvilket slider på huden.

Vi forstår godt, at mange kunder gerne vil have en følelse af, at ansigtet er renset helt i dybden. Det er der mange der gør, men det betyder ikke at det er en god idé. Hvis man bruger for voldsomme bevægelser, kan vipperne blive fanget og trukket med ud. Friktionen alene kan også forårsage store skader.

I stedet, så prøv at bruge vores milde vippeshampoo, eller f.eks. en blød vaskebørste der er lavet til eyelash extensions. Derudover kan du også prøve at være ekstra forsigtig når du renser rundt om øjnene og i stedet bruge en mild make-up fjerner – husk at den skal være oliefri så vippelimen ikke bliver opløst. Og så er det på tide at droppe vatrondellerne!

vaske ansigtet

Oliebaserede produkter eller brug af for meget make-up

Nu hvor vi allerede er inde på emnet med make-up, så synes vi også det er værd at fremhæve, at man faktisk helst ikke skal putte noget på sine øjenvipper extensions overhovedet. Det kan nemlig være et problem, især hvis du bruge olieprodukter, fordi de opløser klæbemidlet i dine øjenvipper extensions. Dermed ryger de hurtigere af.

Der er selvfølgelig mange der stadig gerne vil bruge øjenmake-up, men sørg for at gå i en stor bue udenom oliebaserede produkter og undgå at komme for meget i kontakt med vipperne. Der er mange af vores kunder der ikke har brug for at bære make-up når de først har vipperne, mens andre gerne vil have det fulde Hollywood-look. Så skal man bare være ekstra opmærksom på ikke at bruge for mange olieholdige produkter. Der er tonsvis af f.eks. hudprodukter, solcremer, mascaraer og primers der indeholder olie.

Oliebaserede produkter

Du bruger forskellige produkter til pleje af øjenvipper

I de sidste par år, har det været ekstra populært at bruge en række forskellige produkter der giver vitaminer og mineraler til øjenvipper, samt stimulerer deres vækst. Disse produkter skal man også have i mente, da de i princippet også hører ind under vores punkt om make-up, hudpleje og oliebaserede produkter som årsager til vippetab.

Dine naturlige vipper vil vokse hurtigere hvis du f.eks. bruger et af de populære vippeserummer, og derfor kan du hurtigere tabe vipper når du bruger disse produkter. Hvis du får lavet øjenvipper extensions, så er det bedre at vente med at bruge andre vippeprodukter – også farvning af vipperne – indtil du ønsker at tage en pause med dine extensions.

Du hopper i svømmebassinet, træner eller går i sauna

Dette gælder for alle der ofte sveder, går i spa og sauna, eller er andre steder hvor der typisk er et højt niveau af luftfugtighed. Dine lash extensions falder hurtigere ud fordi at klæbemidlet er oliebaseret – derfor opløses det når det udsættes for meget fugt og varme, især over længere tid.

Derudover, hvis du f.eks. svømmer eller skal på solferie med pool eller ved havet, så husk også på at indholdet i vandet har indflydelse på vipperne. Kemikalier, klorin i pools, eller salt fra vandet kan også påvirke vipperne. Hvis du ofte er i vandet over i en længere periode, kan det også have en betydelig effekt på vippernes levetid.

Du har fået klippet pandehår

Du kan sagtens have pandehår og have flotte, lange eyelash extensions på samme tid. Du skal bare sørge for at sætte pandehåret på en måde hvor håret ikke konstant ryger i øjnene og vipperne. Hvis du f.eks. har pandehår til den ene side, så vil du ubevidst udsætte vipperne på det øje for mere friktion, da du ofte skal børste pandehåret væk. Hvis du har lige pandehår, så kan det også være du ofte må gnide dig i øjnene eller børste det væk, især når det har vokset ud efter en klipning. Det er næppe noget mange overvejer når de skal have lavet øjenvipper extensions, men det kan altså også være med til at vipperne falder ud.

Du har tunge eller meget lange vipper

Når du først skal beslutte dig for at få et sæt øjenvipper, så skal din vippetekniker gennemgå de forskellige valg og muligheder, men også fokusere på dit naturlige udgangspunkt og dine øjenvipper kapacitet. Afhængig af hvilke typer vipper lige netop dén salon bruger, så kan du risikere at få påsat vipper der er for tunge for dine naturlige vipper. Derfor bliver det sværere for dine øjenvipper at blive siddende.

Jo vildere vipper du vil have, jo større risiko er der for, at de ikke holder i vildt lang tid. Især hvis dine naturlige vipper ikke er i den bedste tilstand. Dine naturlige vipper kan langsomt blive forbedret og åbne op for flere styles, men det er dog meget vigtigt at passe på dem hele vejen i processen. F.eks. kan naturlige vipper på 5 mm måske kun have vipper der er 12 eller 13 mm. Vipperne har også forskellige længder, og hvis du har længere vipper på det ene øje, så kan det være at vipperne også vil sidde fast længere der.

Sørg altid for at spørge din øjenvipper tekniker til råds. Du bør altid vælge en person som du føler dig tryg ved og hvor der er god kommunikation. Du skal altid vide hvilke produkter der bruges på dine vipper, samt længden og størrelsen på dine øjenvipper.

Du har ikke fået en genopfyldning i lang tid

Det er en god idé at få genopfyldninger, for det hjælper med at vedligeholde det første sæt du købte. Men jo længere tid der går (f.eks. over 7 måneder), jo større er sandsynligheden for, at du bør starte helt forfra med et nyt sæt på vipperne.

Dette er netop for at udjævne den proces hvor vipperne falder af. Hvis du f.eks. taber flere vipper på venstre øje, så får du også flere nye vipper påsat af din tekniker på dét øje. Men det betyder at du igen vil have et ujævnt antal vipper næste gang du kommer, for de gamle vipper på det andet øje er nu faldet af. Der sker derfor langsomt en forvridning og det kan give dig et asymmetrisk look på vipperne, fordi den ene side vil være ”frisk” mens den anden vil have knapt så stærkt klæbemiddel siddende.

Du bør altid konsultere din vippetekniker så du ved hvornår du skal starte på et nyt sæt, og hvor mange genopfyldninger du har haft.

Vi håber at disse ti ting har været nyttige! Det er vigtigt at kende årsagerne til vippetab, så du kan sørge for at vipperne på begge øjne er sunde og holdbare.

Læs mere om:

Single eyelash extensions

Volume eyelash extensions

Hybrid eyelash extension

Mega volume eyelash extensions